BMW Concept Skytop: A nyitott tetős csoda

A BMW Concept Skytop, amely a legendás Z8 és az 503 modell modern utódjaként debütált, egy igazi unikum, amely a Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvényen mutatkozott be.

A BMW a közelmúltban bemutatta a Concept Skytop nevű legújabb modelljét, amely a Z8 és az 503 modellek előtt tiszteleg. A márka rajongói nemrégiben élvezhették a legendás BMW 503 és az ikonikus BMW Z8 vezetési élményét, és most a bajor gyártó e két modell ihlette újdonságával rukkolt elő. A Concept Skytop egy egyedi prototípus, amelynek sorozatgyártása nem tervezett, és egy különleges oldtimer eseményen, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n mutatkozott be először.

Az 8-as sorozat aktuális változatára épülő koncepcióautó két ajtóval, két üléssel és egy különleges, két paneles targatetővel büszkélkedhet. A BMW Concept Skytop különlegessége nem csak a megjelenésében, hanem a teljesítményében is megmutatkozik: egy 625 lóerős, 4,4 literes biturbó V8-as motor hajtja, amely az M8 Competition modellből származik. A koncepcióautó egyedi dizájnját szupervékony lámpák és speciális fényezés teszi teljessé.