Zeffer András, a magyar rocklegenda otthonába engedett bepillantást

Zeffer András, a Mobilmánia zenekar frontembere, aki egykor a P. Mobil tagja is volt, megnyitotta otthonának ajtaját a Blikknek, bemutatva, hogy milyen körülmények között alkot és él feleségével harmóniában.

Tizennyolc éve Óbudán, egy társasházi tetőtérben élnek, ahol a világos és tágas terek kedvelői lehetnek. Zeffer András, aki leukémiából tért vissza, fontosnak tartotta, hogy az otthonuk lifttel legyen felszerelve, mivel a betegsége idején nem tudott lépcsőzni. A zenész és felesége, Csilla, jelenleg ketten élnek az 5 szobás, 120 négyzetméteres lakásban.

A gyerekek már kirepültek, de a lakás mégsem tűnik túl nagynak számukra. Nyáron a gyerekek és az unoka is gyakran meglátogatják őket, így a lakás sosem marad üresen. A tetőteraszon, ahol csodás a kilátás, és egy kis pancsoló is helyet kapott, a nappali után itt töltik a legtöbb időt. Zeffer András hangsúlyozza, hogy a művészi élet és az alkotás nyugalmat igényel, amit felesége támogat, hagyva, hogy azt csináljon, amit szeretne. A zenész említette, hogy a Mobilmánia zenekarban változások történtek, a dobos és az énekes személye is megújult, és az új tagokkal kiegészülve készülnek az új slágerek.

A stúdió, ahol a dalok születnek, a tetőtérben kapott helyet, és bár hangszigetelt, a zenélés hangja mégis hallatszik. A lakóközösség azonban megbékélt a zenével, sőt, egy szomszéd még a zongoraszó hiányát is észrevette. Zeffer András szerint a jó szomszédi viszony és a kiegyensúlyozott környezet elősegíti a boldogságot és az alkotói munkát.

A rend és a tisztaság fontos a zenész számára, így feleségével felváltva tartják rendben otthonukat. Nemrég ünnepelték 41. házassági évfordulójukat, és Zeffer András újra kimondaná a boldogító igent. A nyugalom különösen fontos számára, hiszen augusztus 23-án a Mobilmániával nagykoncertre készülnek a Barba Negrában.

Tavaly Óbudán, ahol Zeffer András is él, tornádó is volt, ami Magyarországon nem számít olyan ritka jelenségnek. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatósága „Tornádó Biztonsági Kézökönyvet" is összeállított, amely az Egyesült Államok Katasztrófavédelmének biztonsági tanácsait felhasználva készült, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a tornádóban repülő tárgyak akár puskagolyó sebességével is haladhatnak.