Nyugat-Magyarországot sújtotta a villámárvíz és a tornádó

Komoly gondokat okozott a hétvégi időjárás Magyarországon, ahol a nyugati területeket villámárvíz sújtotta, és tornádóról is érkeztek hírek.

Szombaton az ország nyugati részén villámárvíz alakult ki, amelyet jégeső és villámlás kísért, miután egy tornádó csapott le a területre az Időkép jelentése szerint. A viharok erősödtek és több tájon is végigsöpörtek, különösen Nyugat-Magyarországon, ahol a lassan mozgó, nagy területet érintő cellák okoztak jelentős csapadékot. Sárváron az utakon átfolyó víz miatt csak lassan lehetett közlekedni.

Az elmúlt napokban gyakoriak voltak a zivatarok és felhőszakadások, amelyek miatt rendszeresen adtak ki meteorológiai riasztásokat. Egy észlelőnek sikerült videóra venni egy forgószelet Rákóczifalva és Rákócziújfalu között, amelyet szintén szombaton rögzítettek a déli órákban. Idén már 17 felhőtölcsért, azaz tubát jegyeztek fel, amelyek közül hetet az elmúlt két napban észleltek.

Vasárnap a napsütéses órák mellett fátyol- és gomolyfelhők várhatók az égen, különösen a nyugati és északi országrészben, ahol nagyobb az esélye a zivatarok kialakulásának. Jégesőre és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok.