Útlezárások és új autópálya szakasz az esős időben

Az Útinform vasárnapi közleménye szerint az esőzések következtében több útszakaszon is óvatosságra intenek a közlekedőket. Az M6-os autópálya új szakasza matrica nélkül használható, míg más utakon lezárásokra kell számítani.

Heves és Nógrád megye határán az Apc-Szarvasgede összekötő úton (2131-es út) jelentős mennyiségű esővíz és hordalék okoz fennakadást. Az érintett útszakaszon a vízátfolyás magassága helyenként eléri az 50 centimétert, ami miatt az útszakaszt le kellett zárni.

Az M6-os autópálya egy másik pontján, a 34-es kilométernél található Ráckeresztúr/Ercsi/Martonvásár csomópontban felújítási munkálatokat végeznek, ezért itt is útlezárásra kell számítani. A kerülőút a 29-es kilométernél lévő Százhalombatta-dél csomóponton keresztül, a 6-os főút felé vezet.

A közlekedők számára azonban van egy jó hír is: átadták az M6-os autópálya Bóly és Majs közötti új szakaszát, amely a 192-es és a 205-ös kilométerek között található. Ezt az útszakaszt egyelőre díjmentesen használhatják az autósok. Mivel az autópálya még nem éri el a határt, a tranzit tehergépjárműveknek továbbra is az 56-os és az 57-es főutakon kell közlekedniük Horvátország felé.

Végül, de nem utolsósorban, Vas megyében a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkelőhöz Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Az M1-es, M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályák aktuális javításairól és korlátozásairól további információk találhatók az Útinform oldalán.