Újabb incidens a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

A cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén ismét botrány robbant ki, amikor Massiel Taveras színésznő és egy biztonsági őr közötti vita elfajult.

A 77. cannes-i filmfesztivál során nem ez az első eset, hogy a biztonsági személyzet és a hírességek között konfliktus alakul ki. A vörös szőnyegen a magyar szépségek mellett a világsztárok is feltűntek, köztük Bella Hadid, aki ismét merész öltözékben jelent meg. Azonban a figyelmet leginkább Massiel Taveras dominikai színésznő és egy női biztonsági őr közötti összetűzés keltette fel, amelyet a kamerák is rögzítettek.

Taveras, aki korábban Miss Dominikai Köztársaság címet is viselte, egy különleges, hosszú uszályú ruhában érkezett, amelyen egy Jézust ábrázoló kép is látható volt. A biztonsági őr azonban megpróbálta akadályozni a színésznőt abban, hogy kibontsa az uszályt, és még akkor is lefogta, amikor Taveras a lépcső tetején a rajongóknak integetett.

A helyzet annyira elmérgesedett, hogy Taveras ellökte magától a biztonsági őrt, majd szembeszállt vele, de végül méltósággal távozott a helyszínről.

Ez az eset csupán három nappal követte Kelly Rowland Grammy-díjas énekesnő hasonló incidensét, aki a vörös szőnyegen tapasztalt bánásmód miatt rasszizmust sejtett a háttérben. Rowland szerint más nők, akik nem úgy néztek ki mint ő, nem kaptak hasonló bánásmódot.

A biztonsági őrök védelmében a fesztivál egyik veteránja elmondta, hogy nagy nyomás alatt dolgoznak, hogy elkerüljék a tumultust és betartsák a szigorú menetrendeket. A biztonsági őrök szerint a feladatukat hajtották végre, és nem történt lökdösődés vagy szidás.

Az érintett biztonsági őrnő, aki csak alkalmi szerződést kötött a fesztivál szervezőivel, nem ismert személyiség. Kollégái szerint nevetséges rasszizmusról beszélni, mivel Cannes-ban a látogatók és alkalmazottak is sokféle háttérrel érkeznek, és senkit sem diszkriminálnak.

Egy szájról olvasó szakember szerint Kelly Rowland az incidens során azt mondta a biztonsági őrnek, hogy "Rendben van", de később a biztonsági őr valamit mondott, ami megváltoztatta az énekesnő hangulatát, és többször is hangsúlyozta: "Ne beszélj így velem!".