Trumpot kifütyülték a libertáriusok, a pódiumról szólt be nekik, a nézőtéren verekedés tört ki

Az amerikai libertárius párt kongresszusán Donald Trumpot kifütyülték, mire ő gúnyos megjegyzéssel válaszolt, és a helyzet végül verekedésig fajult a nézőtéren.

Az önfejű libertáriusok elnöke többek között Donald Trumpot, Joe Biden-t és Robert F. Kennedy Jr.-t is meghívta, hogy beszédet tartsanak a párt küldöttei előtt. Trump szombaton este szokatlan helyzetben találta magát, hiszen ritkán szólal fel megosztott vagy kritikus közönség előtt. A libertáriusok közönsége azonban erősen megosztott volt, és hiába szavaznak sokan közülük a túl nagy államot kritizáló republikánusokra, ezúttal nem fogadták kitörő lelkesedéssel az exelnököt.

Trump a libertáriusoknak szóló beszédében gúnyosan megjegyezte, hogy ha valaha is nyerni akarnak, akkor őt kellene jelölniük, vagy különben a négyévenkénti 3 százalékos eredményekkel kell beérniük. Ezzel azonban valójában túlbecsülte a libertáriusok választási eredményeit, hiszen 3 százalék körüli eredményt csak egyszer értek el, amikor Gary Johnson 2016-ban 3,3 százalékot kapott.

Trump azonban ígéretekkel is készült: támogatása esetén libertárius kormánytagot ígért, valamint elnöki kegyelmet Ross Ulbrichtnak, a Silk Road nevű dark webes piactér alapítójának, aki jelenleg életfogytiglani börtönbüntetést tölt.

A kongresszuson azonban még ezek az ígéretek sem voltak elegendőek ahhoz, hogy Trumpot támogassák, és a sok kiabálás közepette egy libertárius és egy Trump-rajongó össze is verekedett a nézőtéren.