Fico egészségi állapota javul, a visszatérés időpontja még ismeretlen

Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota javul, de az illetékesek még nem közölték, mikor állhat munkába. A belügyminiszter szerint Fico "megpróbál minél hamarabb visszatérni".

A besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház tájékoztatása szerint a kezelőorvosok konzíliuma után megerősítették a miniszterelnök egészségi állapotának szubjektív javulását. Robert Ficót, akit május 15-én lőttek meg, a kórházban ápolják.

Az RTVS Sobotné dialógy című műsorában elhangzottak alapján az Új Szó is megerősítette Fico állapotának stabilitását. A média érdeklődött Matúš Šutaj Eštok belügyminiszternél a miniszterelnök munkába való visszatérésének időpontjáról, de erre vonatkozóan konkrét információkat nem kaptak.

Eštok belügyminiszter megjegyezte, hogy ismerve Ficot, biztos benne, hogy a miniszterelnök megpróbál minél hamarabb visszatérni, de hangsúlyozta, hogy most pihenésre van szüksége.

Robert Ficót egy 71 éves férfi lőtte meg a nyitrabányai (Handlová) kihelyezett kormányülés után, és a Speciális Büntetőbíróság elrendelte a férfi vizsgálati fogságba helyezését.