Nagy fekete után kis fehérrel jelentkezik Puzsér Róbert

Puzsér Róbert új kötetében, a Forrás című képeskönyvben, Magyar Dávid képeivel ötvözi gondolatait, amelyek a világ dolgairól szóló esszenciát és szentenciát hordoznak.

Puzsér Róbert és Magyar Dávid korábban is együttműködtek, és most az Inda Press Kft. gondozásában jelent meg a Forrás című kötet, amely egy negyedszázados előzményekre tekint vissza. A könyv ajánlója szerint a szerző fogalmi kifejezésmódja és a művész vizuális ábrázolásmódja olyan korrelációt alkot, amely a részek összességénél többet jelent. Puzsér ezúttal egy apró, fehér színű könyvvel jelentkezik, amely a korábbi Metafizika című könyv feketeségének ellentéte.

A Forrás kötet a világ ellentéteit, mint a fény és árnyék, a fehér és fekete, a világos és sötét, a jó és a rossz viszonyát tárja fel, és azt az üzenetet közvetíti, hogy ezek egymás nélkül nem létezhetnek. A könyvben Puzsér Róbert Magyar Dávid fotóin keresztül fejti ki gondolatait többek között a valóság, az ég és föld, a végzetek, a vágy és a hiány, valamint az egység és a háromság témájában.

A szerző nem a Tarot sorszerűségével foglalkozik, hanem bizonyos fogalmak jelentését és jelenthetőségét boncolgatja. A Kiűzetés címszó alatt például a mennyországot nem helyként, hanem tudatállapotként definiálja, míg a fotón kitépett, véres szárny látható. Magyar Dávid fényképei önmagukban is elgondolkoztatóak, és Puzsér Róbert szövegeivel kiegészülve egy másik univerzumra nyitnak ajtót.

A Forrás című kötet megrendelhető az Inda Press gondozásában, és azok számára készült, akik szeretnek gondolkozni a világ dolgairól. Azok, akik kíváncsiak arra, hogy a nagy feketeség után miért kis fehérrel állt elő Puzsér Róbert, a könyvet a megadott linken keresztül rendelhetik meg.

(Borítókép: Puzsér Róbert, Forrás című kötete. Fotó: Németh Kata / Index)