Gyermeknap alkalmából Orbán Viktor a gyerekek kérdéseire válaszol

A miniszterelnök, Orbán Viktor gyermeknap alkalmából közzétett egy videót Facebook-oldalán és TikTokon, ahol egy virtuális kisgyerek végtelenül affektáló géphangon tett fel kérdéseket neki. A videóban elárulta, hogy gyermekkori kedvence Mézga Géza volt, és a túrósbatyu állt a kakaóscsiga előtt a kedvelt édességek sorában. Az ovis teát jobban szerette, mint a kakaót, és nem szívlelte a délutáni alvást, mindig örült, ha el tudott lógni előle.

Orbán Viktor a hintát részesítette előnyben a csúszdával szemben, mert úgy vélte, hogy a csúszdában nincs kockázat, a hinta viszont "valami". A „túrós batyu vagy kakaós csiga?” kérdésre először azt válaszolta, hogy „Először a túrós batyu és utána a kakaós csiga”, majd hozzátette: „Mindig volt, aki nem tudta megenni”. Gyermekkori kedvenc mesekönyvei között említette a Gőgös Gúnár Gedeont és a Mosó Masa mosodáját, majd később az indiánregények, például a Winnetou is a kedvencei közé tartozott.

Iskolás éveiben gyakran követte el ugyanazt a csínyt: kilógott az iskolaudvarról a focipályára, amiért rengeteg intőt kapott. Emlékei szerint legjobb ovis barátját Robinak hívták. A kormányfő ezzel a videóval boldog gyereknapot kívánt követőinek, miközben a klippel azokat a potenciális választókat célozta meg, akik nem jártak óvodába. A TikTokon közzétett videójában Orbán Viktor a gyermeknap alkalmából kilenc eddig ismeretlen dolgot árulta el a gyerekkoráról, és egy Robi nevű kissrác volt a legjobb barátja. A délutáni alvásokat illetően pedig, sok gyerekhez hasonlóan ő sem szeretett aludni délután, hiszen mint minden gyerek fejében a játék és a kalandok jártak, ezért a videó címébe is belekerült, hogy "Le a délutáni alvással!".