Orbán Viktor: ezek lehetnek a 3. világháború előeseményei

Benne vagyunk egy olyan folyamatban, amelyről 10 évvel talán úgy beszélnek majd, mint a harmadik világháború előeseményeiről - mondta Orbán Viktor a Patrióta YouTube csatornáján.

Amikor az I. Világháború elkezdődött, akkor úgy beszéltek róla, mint a harmadik balkáni háborúról - mondta a miniszterelnök. Amikor a németek lerohanták Lengyelországot, nem gondolták, hogy egy világméretű konfliktus kerekedik ki. A mostani történéseket pedig a harmadik világháború egy-két évének epizódjaiként említette Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a háborúnak komoly demográfiai következményei is vannak, amelyet az európai politikusoknak meg kell akadályozniuk.

Egy kevésbé ismert tény Orbán Viktor múltjából, hogy a politikai pályafutása előtt megvillantotta színészi tehetségét is. A magyar kormányfő a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában szerzett érettségi bizonyítványt 1981-ben, majd sorkatonának állt, Zalaegerszegen 1982-ig szolgált, tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatta, ahol 1987-ben diplomázott le. Húsz éves korában azonban a vásznon is alakított, ugyanis annak idején feltűnt Bujtor István egyik filmjében, a Szegény Dzsoni és Árnika 1983-as feldolgozásában az Ipiapacs rablóbanda egyik tagját alakította.

Sólyom András nagyot vállalt, imádta Lázár Ervin műveit, így első nagyjátékfilmében adaptálta a mozivászonra Szegény Dzsoni és Árnika történetét. A nagy nevek mellett, mint Puskás Tamás, Törőcsik Mari, Nyertes Zsuzsa és Bujtor István szükség volt statisztákra a kisebb szerephez, mint például egy roma focicsapatra tagjaira, ami rablókból állt. Orbán Viktor ekkor lépett színre, ugyan homály fedi, hogyan került a produkcióba, de ez az egyetlen játékfilm, amelyben szerepet vállalt. A miniszterelnöknek szövege nem volt, de focizni többször is láthatjuk a képernyőn.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.