A nap legfontosabb hírei – 2024. május 26.

Orbán Viktor szerint a jelenlegi globális események a harmadik világháború kezdetét jelenthetik. A miniszterelnök emellett a hintákat is megemlítette, mint pozitív jelenségeket. Egy kávézó üzemeltetője károkat jelentett be egy politikai esemény után, amit Magyar Péter cáfol. A békemenet szervezői üzenetet küldenek majd Magyar Péternek és Brüsszelnek. Verőcén újabb áldozatot találtak a hajóbaleset kapcsán, míg Újpesten letartóztatták a kettős gyilkosság gyanúsítottját. Lyonban késes támadás történt a metróban, és Joe Biden amerikai elnök kegyetlen zsarnoknak nevezte Vlagyimir Putyint.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, úgy véli, hogy a jelenlegi nemzetközi feszültségek és konfliktusok előrevetíthetik a harmadik világháború kezdetét. A miniszterelnök a hintákra is kitért, amelyeket pozitív példaként említett.

Egy kávézó tulajdonosa szerint az üzletét megrongálták egy politikai kampányeseményt követően, azonban Magyar Péter ezt hazugságnak nevezte. A békemenet szervezői a tervek szerint üzenetet fognak küldeni Magyar Péternek és Brüsszelnek a résztvevő tömeg nevében.

A tragikus verőcei hajóbaleset kapcsán újabb áldozatot találtak meg. Az újpesti kettős gyilkosság ügyében a rendőrség letartóztatta a gyanúsítottat.

Franciaországban, Lyon városában egy késes támadás történt a metróban. Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, Vlagyimir Putyint, Oroszország elnökét kegyetlen zsarnoknak nevezte.