Nyaralási célpontként ajánlják Magyarországot a német turistáknak

Egy német szakértő szerint Magyarország az egyik legjobb nyaralási célpont lehet a német turisták számára, ha a vásárlóerőt és az árfolyamokat vesszük alapul. A Bild lapban megjelent interjúban Kathleen Altmann, a német Bankszövetség tisztviselője több országot is ajánlott, ahol a németek pénze többet érhet az árfolyamok és az árak kedvező alakulása miatt.

Altmann kiemelte, hogy az Eurozónán belül is vannak árkülönbségek, de elsősorban azon kívüli országokat ajánlotta a német turisták figyelmébe. A szakértő szerint Törökország, Lengyelország és Magyarország a legjobb választások, ha a vásárlóerő a mérvadó.

Törökországban egy euró körülbelül 2,63 eurónak felel meg vásárlóerőben, ami a török líra értékvesztésének köszönhető. Lengyelországban ez az arány 1,52 euró, míg Magyarországon a német turisták egy eurójukért körülbelül 1,43 eurónyi értékben vásárolhatnak.

Altmann hozzátette, hogy Spanyolországban (1,24 euró), Portugáliában (1,22 euró) és Görögországban (1,22 euró) is jelentős, több mint 20 százalékos megtakarítást érhetnek el a németek. Ezzel szemben Franciaországban (0,98 euró), Ausztriában (0,94 euró), Svédországban (0,88 euró), Norvégiában (0,86 euró) és Dániában (0,78 euró) kevesebbet ér az euró, míg Svájcban (0,61 euró) a legkevésbé előnyös a helyzet a német turisták számára.