Munkahelyváltás magasabb fizetésért?

A magyar munkavállalók több mint fele hajlandó lenne felmondani a jelenlegi munkahelyén, ha máshol nettó 50 ezer forinttal többet kereshetnének – mutat rá a SkillX Technologies Zrt. által végzett kutatás.

A kutatás szerint a magyar munkavállalók körében jelentős az elégedetlenség a munkával, a munkakörülményekkel és a fizetéssel kapcsolatban. Minden második válaszadó nem érzi jól magát a jelenlegi pozíciójában, és kész változtatni ezen a helyzeten. A megkérdezettek 34 százaléka már konkrét terveket szövöget a felmondásra, míg további 30 százalék fontolgatja a munkahelyváltást, elsősorban a jobb fizetés reményében.

A felmérés rávilágít arra, hogy a magasabb jövedelem komoly motivációt jelenthet a munkahelyváltás szempontjából. A kutatás résztvevői közül sokan készek lennének új állás után nézni, amennyiben azzal jelentős, nettó 50 ezer forintos fizetésnövekedést érhetnének el.

A válaszadók 65 százaléka úgy véli, akkor fogja jól érezni magát egy munkahelyen, ha azt csinálja, amit szeret. Ám még többen vannak (69 százalék), akik úgy érzik, hogy jelenlegi munkájukban nem használhatják ki képességeiket, minden ötödik ember pedig olyan munkát csinál, ami köszönőviszonyban sincs készségeivel. A válaszadók több mint háromnegyede akár egy hozzá jobban passzoló szakmában is tovább fejlesztené magát, 37,3 százalékuk pedig akár egy teljesen új szakmát is kitanulna, hogy képességeinek megfelelő munkakörben dolgozhasson.

Az adatokat olvasva lesznek, akik megdöbbennek, hogy a mai gazdasági körülmények között milyen felelőtlenség hűbelebalázs módjára ugrálni a bizonytalanba. Mások szerint viszont ahol nem érzi jól magát az ember, onnan jobb továbbállni. Almássy Ernő nem is csinált mást az utóbbi tizenhat évben, 1-2 évente mindig otthagyta a munkáját egy másik állásért, és azt mondja, ma sem tenne másképp. Nemcsak, mert a változatosság, az új kihívások érdekesek voltak, hanem a fizetését is mindig magasabbra sikerült feltornásznia.

Új munkahely, dupla fizetés

– Mérlegképes könyvelőként végeztem, de már az elején tudtam, sosem fogok ebben a szakmában dolgozni. Informatikai cégnél dolgoztam, majd saját vállalkozásom lett, amitől a 2008-as válság idején megváltam. Ezután sofőrként, asszisztensként és mindenféle munkakörben dolgoztam filmiparban, ami összejött. De elég hektikus volt, sokszor hónapokig nem kellett semmit csinálni, utána viszont jöttek a 14-18 órás munkanapok. Elegem lett, 2017-ben visszamentem alkalmazottnak egy informatikai céghez és ezután sehol nem maradtam 1-2 évnél tovább – idézte fel Ernő. Mint mondja, 2016-17-től már nagyon érezte, hogy mennyivel jobban megbecsülik itthon a munkaerőt, nem darabra mérték az embert a munkaadók.

A munkavállaló diktál

Vajon ma ilyen könnyű váltani? Hollósy Vadász Gábor munkapszichológus szerint igen.

– Az általánosan jellemző munkaerőhiány miatt könnyebb helyzetben vannak a munkavállalók, ha továbbállnak, egyszerűbben szereznek másik munkát. Az infláció miatt pedig sokan sokkal motiváltabbak, hogy váltsanak, ha ez szükséges az életszínvonal fenntartásához – elemezte a kialakult helyzet hátterét Hollósy-Vadász.

A szakértő szerint ebben a megváltozott gazdasági környezetben a munkáltatók kényszerpályára kerültek: ha nem fizetik meg, a magasan képzett munkavállaló akár egy másik országban is munkát vállal. Orvosok, mérnökök, gazdasági szakemberek, főképp, ha értékes tapasztalatot szereztek már a pályán.

De nem csak ők, a munkapszichológus szerint a kevésbé képzett munkakörökben dolgozó kékgallérosok is látják a fehérgallérosok példáját, és mivel sokuknak él ismerőse, rokona külföldön, ők is könnyebben váltanak akár országot is a többszörösen jobb fizetésért.

Ezen körülmények miatt sokkal magasabb most a váltáson gondolkodók aránya. Hogy ez meddig marad így, Hollósy-Vadász elsősorban az ország gazdasági helyzetétől függ.

A csocsóasztal és az ingyen kávé már kevés

– Évente 700-800 ezren váltanak munkahelyet, és az utóbbi években egyre növekedett a felmondók és az új állásban elhelyezkedők számra. Egy munkavállaló átlagosan 3 évet tölt el egy munkahelyen – sorolta az idevágó adatokat Nógrádi József, a Trenkwalder munkaerőpiaci szakértője. A fiatalabb generáció egyre gyorsabban és könnyebben mond fel, és nemcsak a magasabb fizetésért, hanem akkor is, ha a képességeihez jobban illeszkedő munkát talál.

– Nekik már nemcsak a jövedelem fontos, hanem az is, hogy jól érezzék magukat a munkahelyen. A munkaadónak pedig muszáj alkalmazkodniuk az új elvárásokhoz, és a munkaerő megtartása érdekében úgymond folyamatos szervezetfejlesztésben vannak. Próbálják mérni a munkavállalók hangulatát, amit nemcsak a bér befolyásol, hanem a munkakörnyezet, juttatások és egyéb körülmények. Tíz éve még a babzsák fotel és a csocsóasztal volt a hívószó, ma akár a beépített videojáték az irodában vagy az, hogy legyen vállalati coach, akihez akár magánéleti válsággal is fordulat a kolléga. A ingyenes kávégép már kevés – adott helyzetképet a szakértő arról, hogyan tudja hatékonyan valósággal körbeudvarolni az elégedett munkavállalót a munkaadó.

: SkillX Technologies Zrt. kutatása. : SkillX Technologies Zrt. kutatása.