Molnár Martin megduplázta dobogós helyezései számát a brit F4-ben

Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között; valamint az időmérőn és két versenyen mindkét csapattársát legyőzte Molnár Martin a brit Formula–4 idei harmadik versenyhétvégéjén Snettertonban.

A brit Formula–4-es bajnokság idei szezonja a Norfolkban található, technikás Snetterton pályán folytatódott, ahol Molnár Martin az előző fordulóban, Brands Hatch-ben mutatott teljesítményét ismételte meg, és az újoncok között kétszer is a dobogóra állhatott.

Az időmérőn az eső megnehezítette a pilóták dolgát, sok kicsúszás történt, de Molnár gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez. Bár a kvalifikáció végén egy piros zászlós megszakítás és egy kisebb hiba miatt nem tudta kihozni a legjobbat az autóból, így a 15. helyről kellett startolnia.

Első verseny az esőben

Az első futamon Molnár a 12. helyről rajtolva végül a 10. helyen ért célba, ami az újoncok között a harmadik helyet jelentette számára. A második futamon nem sikerült jól a rajt, és egy kisodródás miatt a 17. helyen zárta a versenyt. A hétvége utolsó versenyén viszont ismét a top 10-ben végzett, ahol a biztonsági autós fázis után a 9. helyről várhatta az újraindítást, és a verseny végén is ebben a pozícióban intették le.

„A szerdai tesztek után álltunk, jól sikerült a hétvége, de lehetett volna jobb is, mert mindig lehet jobb. A csapat jó munkát végzett, de tudom, hogy van és lehet is miben fejlődni, például a vizes pályás rajtokat gyakorolnom kell.” – értékelte a hétvégét Molnár Martin.

A magyar versenyző két top tízes eredményének köszönhetően az összetettben a 17. helyről a 14. pozícióba lépett előre, az újoncértékelésben pedig megerősítette a negyedik helyét.

Molnár Martin következő versenyét két hét múlva, június 8-án és 9-én Thruxtonban fogja megrendezni, a brit F4 idei negyedik állomásán.

A 2024-es brit F4-es idény:

  • április 27–28.: Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte Formula–4-es karrierjét Doningtonban
  • május 11–12.: Tovább remekel a brit Formula-4-ben újonc fiatal magyar versenyző
  • május 25–26.: Molnár Martin megduplázta dobogós helyezései számát a brit F4-ben
    1. Thruxton – június 8–9.
    1. Silverstone – június 15–16.
    1. Zandvoort (Hollandia) – július 13–14.
    1. Knockhill – augusztus 10–11.
    1. Donington Park – augusztus 24–25.
    1. Silverstone – szeptember 21–22.
    1. Brands Hatch – október 5–6.

Borítókép: Roberts/JEP