Neuer gyomorproblémái miatt kihagyja a német válogatott edzéseit

A német labdarúgó-válogatott világbajnok kapusa, Manuel Neuer gyomorproblémák miatt nem vesz részt a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságra való felkészülés első szakaszában.

A németek, akik a magyar válogatottal is egy csoportban szerepelnek az Európa-bajnokságon, a Bayern München hálóőre nélkül kezdték meg a felkészülést. A német szövetség (DFB) tájékoztatása szerint Neuer, aki az első számú kapusjelölt Julian Nagelsmann szövetségi kapitány számára, gyomorbántalmak miatt nem tudott csatlakozni a csapathoz vasárnap Türingiában, Blankenhainben, ahol a házigazdák péntekig edzőtáboroznak.

A DFB hozzáfűzte, hogy a 38 éves kapus a lehető leghamarabb csatlakozik majd a csapathoz. Neuer, aki 117 alkalommal öltötte már magára a nemzeti csapat mezét, a tervek szerint a június 3-i, ukránok elleni nürnbergi felkészülési mérkőzésen tér vissza a Nationalelf kapujába, amit legutóbb a katari világbajnokságon védett.

A német válogatott az Európa-bajnokság A csoportjában szerepel, ahol a június 14-i nyitómérkőzésen Skócia lesz az ellenfelük. Ezt követően június 19-én a magyar válogatottal, majd június 23-án a svájci csapattal mérkőznek meg.