Magyar Péter interjúja az ATV-n és bulizása Azahriah koncertjén

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke élő interjút adott az ATV Heti Napló című műsorában, ahol többek között a fővárosi közgyűlési támogatásokról, a Lánchíd autóforgalmáról és a kegyelmi ügyről is beszélt, majd később Rost Andreával bulizott Azahriah koncertjén.

Az interjú során Magyar Péter kifejtette, hogy a közelgő vitán nem a közmédia által meghatározott témákról kíván beszélni, hanem azokról, amelyeket ő tart fontosnak. A Tisza Párt képviselői nem fognak automatikusan senkit támogatni a fővárosi közgyűlésben, hanem ügyek mentén hoznak majd döntést. Magyar példaként a Lánchíd autóforgalmának kitiltását említette, és javasolta, hogy egy új gyalogoshíd építésével megoldható lenne a forgalom visszaengedése.

A politikus megerősítette, hogy nem tervezi Brüsszelbe menni, annak ellenére, hogy ő szerepel a Tisza EP-listájának élén. Úgy véli, az emberek azt várják el tőle, hogy a pártépítést kezdje meg június 9-e után. Magyar arról is beszélt, hogy volt fideszesek is csatlakoznának hozzá, de hangsúlyozta, hogy magas rangú pártpolitikusok, például jelenlegi országgyűlési képviselők nem csatlakozhatnak a pártjához.

A TISZA Párt alelnöke cáfolta azokat az állításokat, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök a mai napig egyeztetne volt feleségével, Varga Judittal. Magyar szerint bár már nincsenek barátai a miniszterelnök körében, de olyan személyekről tud, akik egy éve még Orbán mellett dolgoztak, és ma már neki drukkolnak.

Az interjúban Magyar Péter arról is beszélt, hogy semmit sem tudott a kegyelmi ügyről a botrány kirobbanása előtt, és azt állította, hogy egykori felesége, Varga Judit sem ismerte annak jelentőségét. Hozzátette, hogy a kegyelem előjegyzése idején már nem éltek együtt. Magyar úgy véli, hogy politikai megjelenése nem vonta el a figyelmet a kegyelmi ügyről, sőt, inkább erősítette a témát a közbeszédben, és tüntetéseket is szervezett az ügy felelősének felelősségre vonása érdekében.

A Tisza Párt alelnöke továbbá kijelentette, hogy a kormánypártok Szentkirályi Alexandrát vissza fogják léptetni Vitézy Dávid javára. Magyar nézői kérdésekre is válaszolt, többek között az euró bevezetéséről, az áfacsökkentésről, az eutanáziáról, személyes egészségéről, a végrehajtási rendszer államosításáról és a választási rendszer átalakításáról. Az euró bevezetésével kapcsolatban elmondta, hogy szerinte több haszna van, mint hátránya, de a Tiszánál „nem úgy fognak eldőlni a dolgok, hogy Magyar Péter mond valamit, mert ért a nőgyógyászathoz is, meg az euróhoz is”. Az áfacsökkentés kapcsán a Tisza legalább az egészséges élelmiszerek, a zöldség, a gyümölcs és a maradék nagyon sok egészséges élelmiszer áfáját levinné a minimumra, 5 százalékra vagy nullára, attól függően, hogy mik az uniós határértékek. Az eutanáziáról úgy véli, a magyar társadalomnak kellene egy népszavazással dönteni.

Az ATV interjú után Magyar Péter nem sokkal később Azahriah koncertjén jelent meg, ahol Rost Andrea operaénekesnővel közösen élvezte a bulit, és egy közös képet is posztoltak a közösségi oldalán. A politikus a koncert után folytatja az országjárását, hajnalban már Jász-Nagykun-Szolnok megyébe indul. Azahriah vasárnapi harmadik koncertjével búcsúzott a Puskás Arénától.