Lázár János 800 kilométeres kampányútja

Lázár János építési és közlekedési miniszter egy nap alatt 800 kilométert tett meg kampánykörútján, mely során a Blikk munkatársai is vele tartottak.

Egy hónapban átlagosan 10 ezer kilométert utazik Lázár János, és most egy nap alatt 800 kilométeres útvonalat járt be. Az út során a miniszter több váltóruhát és a napi sajtót is magával vitte, beleértve a Blikkot is, melyet a hátsó oldalaktól kezdve olvasott el. Lázár humorral kezelte a politikai helyzetet és a helyi problémákat, miközben a Fidesz helyi polgármesterjelöltjét is bemutatta Nyíradonyban. A miniszter elismerte, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, és bejelentette az érintett főút szélesítését 2026-ig, amely a Nyíregyháza-Debrecen-Békéscsaba összeköttetés részét képezi.

A kampány során Lázár János a Fidesz komoly veszteségeit is szem előtt tartotta, amelyek a kegyelmi botrány óta jelentkeztek, és a Tisza Párt változásait is figyelembe vette. A miniszter a helyi jelöltek és aktivisták támogatására is törekedett, humorával oldva a feszültséget. A politikai verseny újbóli felélénkülését említve, Lázár kiemelte, hogy a Fidesznek dolgoznia kell a bizalom megerősítéséért és a szavazótábor elbizonytalanodásának leküzdéséért.

A kampányút során a miniszter a helyi politikai ellenfelekről nem beszélt sokat, hangsúlyozva, hogy mások gyalázása nem az ő erőssége. A nap végén Lázár János pozitívan értékelte a Fidesz esélyeit a politikai versenyben, de elismerte, hogy a párt szavazótáborában tapasztalható elbizonytalanodás miatt kemény munkára van szükség.