Késelés a lyoni metróban

Vasárnap késeléses támadás történt a lyoni metróban, amely során három ember megsebesült. A támadó indítéka egyelőre ismeretlen.

A franciaországi Lyon városának metrórendszerében, a Place Jean Jaures metróállomáson történt incidens során egy késsel felfegyverkezett támadó három embert sebesített meg. A helyi hatóságok tájékoztatása alapján a biztonsági erők egy 27 éves, marokkói származású gyanúsítottat elfogtak, aki illegálisan tartózkodik Franciaországban és ismert volt a hatóságok előtt köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt, valamint korábban mentális problémákkal is kezelték. A támadásnak feltehetően nem volt vallási vagy politikai indíttatása.

Mohamed Chihi, a város biztonsági ügyekért felelős alpolgármestere kifejezte együttérzését a sebesültekkel, és közösségi oldalán azt írta: „Gondolatban a három megsérült emberrel vagyunk”. Az AFP szerint a három áldozat élete nincs veszélyben, ketten közülük a hasán, egy ember pedig a karján sérült meg. A Le Progrés című francia lap szerint azonban ketten súlyos sebeket kaptak a hasi és a mellkasi tájékon. Az ügyészség gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást. A sérültek között volt egy 17 éves fiatal is.

Korábban, februárban egy hasonló eset történt a Gare de Lyon vasútállomáson Párizsban, ahol szintén késeléses támadás ért legalább három embert, közülük egy súlyosan megsérült. Az elkövető egy mentális problémákkal küzdő, mali állampolgárságú férfi volt.

Tavaly decemberben Párizs központjában egy másik támadás során egy ember életét vesztette, és két további személy megsérült, amikor egy férfi kés és kalapács segítségével támadt a járókelőkre.