Karsai Dániel a Vasas FC meccsén

Karsai Dániel alkotmányjogász, aki az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenved, a Vasas FC szezonzáró mérkőzésén buzdította kedvenc csapatát.

Áprilisban a Blikk már beszámolt Karsai Dániel állapotáról, aki az aktív eutanáziáért is ismert jogász, és bár állapota rohamosan romlik, nem fél a haláltól. A Vasas FC hivatalos Facebook-oldalán megosztott fotón látható, hogy a Soroksár SC elleni utolsó hazai mérkőzésen is támogatta a csapatot.

Karsai Dániel a szerettei körében jelent meg az Illovszky Rudolf Stadionban, és lelkesen szurkolt a Vasasnak. Az angyalföldi csapat bejegyzésében említést tett arról, hogy Dr. Karsai Dániel az idei szezonban is ott volt a stadionban, hogy személyesen buzdítsa a játékosokat. Az ATV beszámolója szerint az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogászról köztudott, hogy Vasas-drukker, így a sajnálatosan romló egészségügyi állapota sem akadályozta meg abban, hogy kilátogasson a sorsdöntő mérkőzésre.

Ha nyer a Vasas, még egy halvány esélye van feljutni az NB1-be. Karsai Dániel korábban az Indexnek is interjút adott, ahol többek között arról is beszélt, hogy az öngyilkosság lehetősége nem vetődött fel benne, a magánszférája eltűnt, de a belső világa, a gondolatai még mindig kizárólag az övé. Nemrég azt is elárulta, hogy a közelgő választásokon a Momentumra szavaz, mert egyedül e pártnál találta meg a számára szakemberként és magánemberként is legfontosabb témákat.