Joe Biden mémmenedzsert keres

30 millió forintot fizetnek a demokrata elnök mémjeit kezelő szakembernek.

A közösségi média felületei mára elengedhetetlen részévé váltak a politikai kampányoknak. Ez alól Joe Biden amerikai elnök sem kivétel, aki egy több százezres követőtáborral rendelkező TikTok fiókot is használ, annak ellenére, hogy aláírt egy olyan törvényt, amely a kínai platform betiltásához vezethet.

A MediaFuture által közzétett álláshirdetés szerint a demokrata jelölt kampánycsapatába keresnek egy mémmenedzsert, aki a Joe Bidenhez kötődő mémeket fogja kezelni. A mémek az online kommunikációban egyre fontosabb szerepet töltenek be, így a keresett szakember feladata a napi online tartalomkészítés, a mémoldalakkal való kapcsolattartás és a partnerek menedzselése lesz.

Joe Biden jövőbeli mémmenedzserének 85 ezer dollárt, azaz nagyjából 30 millió forintot ajánlanak. Az álláshirdetés részletei azt mutatják, hogy a demokrata elnök csapata komolyan veszi a közösségi média és a mémek erejét a politikai kommunikációban. Az 81 éves elnök a választási kampány keretein belül folyamatosan járja az országot, de úgy tűnik, tisztában van azzal is, hogy az aktív online jelenléttel milliókat érhet el.

Annie Wu Henry, kreatív és digitális kommunikációs stratéga szerint releváns, trendi és szórakoztató pillanatokat kell belevinni a kommunikációba, különösen a digitális platformokon.