Siralmasan rossz lett Jennifer Lopez új sci-fije a Netflixen

A Netflix új sci-fije, az Atlas, amely május 24-én debütált, olyan kezdettel nyit, mintha egy felkészületlen diák próbálna felelni, és a film az első perceiben össze-vissza dobált, zavaros snittekből és híradásokból próbálja megvilágítani a mesterséges intelligencia által okozott káoszt.

A történet középpontjában Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) áll, aki egy állítólag tehetséges elemzőként hosszú idő után ráakad Harlan (Simu Liu) lázadó robot nyomára, aki több millió ember halálát okozta, mielőtt az űrbe menekült. A Netflix filmje azonban nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és inkább az Asylum stúdió szemétre való alkotásaira emlékeztet, amelyek még a Titanicnál is csúnyábban kapnak léket a játékidő felénél.

Az elmúlt években számos olyan science fiction film jelent meg, amelyek ügyes vizuális eszközökkel és izgalmasan mutatták be a jövőt, mint például a Szárnyas fejvadász 2049, A majmok bolygója sorozat, vagy a Furiosa. Ezzel szemben az Atlas már első pillantásra túlzsúfoltnak és karikatúra-szerűnek tűnik, a CGI használata pedig egyre rosszabbá válik a film előrehaladtával.

Jennifer Lopez alakítása különösen hiteltelen, és az Anya című thriller után ismét bizonyítja, hogy ő napjaink egyik leggyengébb színésznője. A karaktere kidolgozatlansága csak tovább gyengíti a film hitelességét. A színészgárda többi tagja közül Simu Liu szerepeltetése is kritikát kap, mivel a Shang-Chi címszereplője itt csak elherdált tehetségnek tűnik.

Az Atlas iróniája, hogy egy olyan film, amely a mesterséges intelligencia veszélyeire próbál figyelmeztetni, olyan párbeszédeket és fordulatokat tartalmaz, mintha egy mesterséges intelligencia írta volna őket. A film legérdekesebbnek ígérkező részeiben is csalódást okoz, és a történetvezetés hiánya miatt a jelenetek összefüggéstelennek tűnnek.

Összességében az Atlas egy újabb kudarc a Netflix számára, amely már-már sportot űz a rossz sci-fi filmek gyártásából. A nézők, akik valami különlegeset vártak Jennifer Lopeztől, csalódni fognak, hiszen a film sem izgalmas, sem humoros, sem látványos nem tud lenni. A Netflixnek pedig jó lenne, ha visszaadná a nézőknek azt a két órát, amit a filmre pazaroltak.

Az Atlas szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg a Netflixen.

3/10

: Siralmasan rossz lett Jennifer Lopez új sci-fije a Netflixen (article-1)