Gyerekkori emlékek és a túlélés ünnepe: így néztek ki és élnek ma a kulturális élet szereplői

Május utolsó vasárnapja a gyerekeké, és ezen a napon a kulturális élet szereplőinek gyermekkori képeit is megcsodálhatjuk. A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, a Kőszegi Színház és a Vígszínház is megosztották a közönséggel, milyenek voltak az ismert művészek gyermekkorukban.

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café által közzétett képen a ma 76. születésnapját ünneplő Gálvölgyi János ifjúkorát láthatjuk. A Kossuth-díjas színművész tavaly májusban súlyos betegséget követően került kórházba, mélyaltatásban és lélegeztetőgépen tartották. Azóta minden napban megkeresi az örömforrást, és a haláltól sem fél. "Örülni kell annak, hogy süt a nap, hogy jól esett az étel, hogy ma nem szédülök. Ezeket a pici örömöket próbálom felnagyítani" - mondta Gálvölgyi János, aki a betegsége óta nem gondolt arra, hogy el kellene rendeznie a dolgait, és túlvilági élményekről sem tud beszámolni.

Molnár Piroska copfos kislányként tündököl a Kőszegi Színház közösségi oldalán, míg Vajda Gergely karmester gyermekkori fotóját édesanyjával, Kincses Veronika operaénekesnővel együtt osztotta meg a színház.

A Vígszínház egy különleges kollázzsal kedveskedett a közönségnek, melyen a társulat összes tagjának gyermekkori képeit gyűjtötték össze, így egy igazi ki kicsoda játékot kínálva. A Magyar Színház pedig a Valahol Európában című előadás gyerekszereplőit mutatta be, akik közül valószínűleg többen is a színpadokon maradnak felnőtt korukban is.

A Budapest Bábszínház művészei egy dallal zárták a sort, amely pontosan azt az üzenetet közvetíti, amit mi is gondolunk: minden nap gyereknap!