Hosszú Katinka továbbra is távol az olimpiai szintidőtől

Bár jelentős javulást mutatott az áprilisi országos bajnokság óta, Hosszú Katinka még mindig nem érte el a párizsi olimpiára való kvalifikációhoz szükséges időeredményt.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, aki a vasárnapi AP Race London International 2024 versenyen indult, 400 méter vegyesen lépett vízbe Jakabos Zsuzsannával együtt. A londoni nemzetközi viadalon Hosszú 4:43.66 perc alatt érte el a célvonalat, ami jelentős fejlődést jelent az áprilisi Duna Arénában elért 4:47.62-es idejéhez képest. Ennek ellenére a párizsi olimpiára szükséges 4:38.53-as szintidő még mindig elérhetetlennek tűnik számára.

A 35 éves kilencszeres nagymedencés világbajnok a versenyen a második helyen végzett, míg Jakabos Zsuzsanna a harmadik helyet szerezte meg 4:46.83-as időeredménnyel. Hosszút a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta utoljára a közönség, és a visszatérésének célja, hogy Párizsban ott legyen a hatodik olimpiáján. 400 méter vegyesen olimpiai A-szintet eddig egyedül a 15 éves Jackl Vivien ért el a magyar úszók közül.