Győri siker és Vasas csalódás az NB II utolsó fordulójában

A Győri ETO FC labdarúgócsapata győzelmével az NB I-be jutott, míg a Vasas FC-nek a győzelem ellenére is a másodosztályban kell maradnia.

Az ETO FC Győr labdarúgócsapata a bajnok Nyíregyháza mellett, ezüstérmesként feljutott az NB I-be, miután nyerni tudott Ajkán a labdarúgó NB II utolsó, 34. fordulójában. A győriek sikerükkel megakadályozták, hogy a Vasas FC, mely hazai pályán könnyedén győzte le a Soroksárt, feljusson az élvonalba.

A Vasas számára hosszú ideig úgy tűnt, hogy ők lehetnek a másik feljutó, azonban a Győr pünkösdhétfői győzelme után már csak egy pont kellett volna a győrieknek a feljutáshoz. Borbély Balázs tanítványai tudták, hogy a vasárnapi mérkőzésen egy döntetlen is elegendő lenne számukra az NB I-be való visszatéréshez.

A győri városban nagy volt a várakozás, a helyi önkormányzat kivetítőt állított fel a Széchenyi téren, ahol a futballbarátok együtt szurkolhattak a csapatuknak. A tér a mérkőzés kezdetére megtelt érdeklődőkkel.

A győriek már az első szögletükből vezetést szereztek, Riquelme Rodrigues Mendes révén a 25. percben. A hír gyorsan eljutott Budapestre is, ahol a Vasas szurkolói csalódottan értesültek a rivális előnybe kerüléséről.

A Győr kilenc év után térhet vissza az NB I-be, miután 2015-ben pénzügyi problémák miatt nem kapták meg a licencet és az NB III-ba sorolták vissza őket. Idén februárban még nem tűnt biztosnak a feljutás, hiszen Antonio Munozt menesztették, és az őt váltó Szejgej Kuznyecov sem hozta a várt eredményeket. Azonban Borbély Balázs érkezése fordulatot hozott, és a csapat legyőzte a Vasast is egy fordulatos mérkőzésen.

A Vasas FC a szezon utolsó mérkőzésén 4-0-ra győzte le a Lipcsei Péter vezette Soroksárt, de a győzelem ellenére sem jutottak fel, így Gera Zoltán vezetésével jövőre is az NB II-ben kell megmérettetniük magukat.