Gulácsi Péter maradása Lipcsében

A magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter szerződést hosszabbított az RB Leipzig csapatával a 2026-os világbajnokságig. A Bild információi alapján a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy a játékos, akinek szerződése eredetileg a jövő nyárig szólt, így hosszú távon is a német élvonalbeli klubnál marad.

Gulácsi 2022 őszén súlyos sérülést szenvedett, keresztszalag-szakadás miatt több mint egy évet volt kénytelen kihagyni, de a felépülése után kiválóan teljesített, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a Leipzig a Bundesliga 4. helyén végzett.

A téli átigazolási időszakban felmerült, hogy az angol élvonalbeli Nottingham Forest kölcsönvenné a kapust, de a RB Leipzig nem engedte el Gulácsit.

A rblive.de információi szerint Gulácsi, aki jelenleg rövid nyári szabadságát tölti és hétfőtől a magyar válogatottal készül, az új szezonban is az első számú kapus marad, annak ellenére, hogy a Genktől érkezik a csapathoz a 22 éves belga Maarten Vandevoordt.

Gulácsi 2015 óta erősíti az RB Leipziget, és már több mint 200 mérkőzésen védte a csapat kapuját. Korábban beszélt arról, hogy a sérülése után igyekszik visszanyerni korábbi formáját, és kifejtette, milyen szerepet vár Marco Rossi szövetségi kapitánytól a nyári kontinensviadalon.