Gálfi Dalma közel állt a bravúrhoz a Roland Garroson

A szerencsés vesztesként főtáblára került Gálfi Dalma két szoros játszmában maradt alul a 32. helyen kiemelt cseh Katerina Siniakovával szemben a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában, vasárnap.

A világranglistán 145. helyen álló Gálfi számára nem ígérkezett könnyű mérkőzésre a találkozó, hiszen ellenfele, Siniakova a WTA-rangsorban jóval előrébb, a 33. helyen tanyázik. A mérkőzés elején mindkét teniszező magabiztosan tartotta a saját szerváját, de aztán két brék is történt. Siniakova 3:3-nál ismét brékelt, és ekkor 4:3-as vezetést szerzett. Ebben a pillanatban, 40-40-nél az eső miatt félbe kellett szakítani a játékot.

A közel másfél órás kényszerszünet után Gálfi brékkel tért vissza, de az első játszma végjátékában Siniakova jobban koncentrált, ismét elvette a magyar játékos szerváját, és 7:5-tel megnyerte azt 52 perc alatt.

A második szettben Gálfi agresszívabb játékot mutatott be, és egy brékkel 4:1-re meglépett. Azonban ellenfele nem adta fel, és 5:4-re fordított. A játszma végül rövidítésben dőlt el, ahol Siniakova 4-0-ra elhúzva biztosította be a győzelmet, és 1 óra 53 perc játék után zárta le a mérkőzést.

Roland Garros, nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Katerina Siniakova (cseh, 32.)-Gálfi Dalma 7:5, 7:6 (7-3)