Marozsán Fábián és Gálfi Dalma a Roland Garroson

Néhány órán belül Gálfi Dalma lép pályára a Roland Garros főtáblájának első fordulójában, majd őt követi Marozsán Fábián, aki élete első főtáblás mérkőzésére készül a francia fővárosban.

Vasárnap délelőtt a Stade Roland Garros teniszkomplexum élettel telt meg, megkezdődtek a főtábla első fordulójának mérkőzései. A nagy nevek között ott volt Carlos Alcaraz és Naomi Oszaka is, aki három szettben győzte le Bronzettit. A külső pályákon is nagy volt az érdeklődés, például az Alja Tomljanovic és Dayana Yastremska közötti mérkőzésen nem maradt szabad hely.

Tomljanovic az első szettet megnyerte, de a másodikban elszalasztott három bréklabdája után Yastremska fordított, így ő jutott tovább. A Roland Garros közönsége évről évre különleges hangulatot teremt, és már az első napokban is majdnem telt ház fogadja a mérkőzéseket. A tenisz mellett a pickleball alapjaival is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A hazai kedvenc Ugo Humbert meglepetésre kiesett az első fordulóban, Lorenzo Musetti négy szettben győzte le. Marozsán Fábián, aki a 11-es pályán melegített, a selejtezőből érkező Mikhail Kukushkinnal mérkőzik meg. Gálfi Dalma mérkőzése a 32. kiemelt Siniakova ellen következik, majd Marozsán és Kukushkin találkozója kezdődik.

A hétfői programban Fucsovics Márton Sztefánosz Cicipász ellen játszik a Suzanne Lenglen Stadionban, Udvardy Panna pedig a 12-es pályán lép pályára. A magyar teniszrajongók számára izgalmas napok következnek Párizsban, ahol a magyar játékosokért szoríthatnak.

Marozsán remekül kezdett Párizsban

Marozsán Fábián magabiztos játékkal, három könnyed szettben győzte le a selejtezőből érkező Mihail Kukushkint. Az első számú magyar teniszező az utóbbi hetekben nem a saját maga által elvártak szerint teljesített, de Párizsban már az edzéseken is sokkal jobban érezte a játékot. A 4-es pályán 3:2 után sorozatban három játékot nyert, majd a második és harmadik szettet is 6:2-re, illetve 6:3-ra hozta. A mérkőzés után Marozsán rendkívül boldogan értékelte a mérkőzést, és magabiztosan várja a következő fordulót, ahol a világranglistán kilencedik Grigor Dimitrov ellen lép pályára szerdán.

Gálfi Dalma helytállt a főtáblán

Gálfi Dalma szerencsés vesztesként kikapott a 32. kiemelt Siniakovától, de volt esélye a meglepetésre. Az első szettben 3:1-re, a másodikban 4:1-re vezetett, de a brékelőnyt nem tudta megtartani. A találkozó jó nagy csúszással kezdődött, majd egy közel másfél órás szünet után a 4-es pályán folytatódott. Gálfi Dalma a rövidítésben gyorsan hátrányba került (0:4) és innen már nem tudott visszajönni. A mérkőzés végeredménye 7:5, 7:6 (7–3) lett Siniakova javára.

ROLAND GARROS, 1. FORDULÓ EGYES, FÉRFIAK

  • Marozsán Fábián–Mihail Kukuskin (kazah) 6:2, 6:2, 6:3

EGYES, NŐK

  • Katerina Siniaková (cseh, 32.)–Gálfi Dalma (32.) 7:5, 7:6 (7–3)