Evander Holyfield árnyékbokszol a Parlamentnél és találkozik Orbán Viktorral

„Tényleg kellemes volt Budapesten” – osztotta meg élményeit Evander Holyfield, a híres bokszlegenda, aki egy videón árnyékbokszol a magyar Parlament épületében.

Evander Holyfield, a neves amerikai bokszoló, Budapesten tett látogatása során részt vett a Vasas Jégcentrumban megrendezett péntek esti profi bokszgálán. Az eseményen Bacskai Balázs búcsúmérkőzése volt a fő attrakció, ahol a magyar ökölvívó a dán Kim Poulsen felett aratott győzelmet, és átvette a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú Európa-bajnoki övét a sztárvendégként jelen lévő Holyfieldtől.

A 61 éves bokszlegenda kedden a BVSC ifjú öklözőinek tartott edzést, ahol Kovács István és Erdei Zsolt, korábbi profi és amatőr magyar világbajnokok társaságában bemelegítést vezényelt, majd beavatta a fiatalokat a bokszzsák használatába. Holyfield az eseményen szívesen állt modellt a fotókhoz, többek között Kovács Kokó Istvánnal, Erdei Zsolttal, Bunyós Pityuval és Növényi Norberttel is készült közös kép.

A nehézsúlyú világbajnoki cím négyszeres megszerzője beszámolt arról, hogy napjainkban is rendszeresen edz, és igyekszik jó kondícióban maradni. Elárulta, hogy George Foreman ütött a legnagyobbat, Mike Tyson volt azonban az egyetlen, aki egy meneten át, három percen keresztül tudott ugyanazzal az intenzitással ütni. Holyfield legemlékezetesebb mérkőzésének a Riddick Bowe elleni második találkozót nevezte, amelyet 1993-ban vívott és többségi pontozással megnyert.

A bokszikon nem csak sporteseményeken vett részt, hanem magyarországi tartózkodása alatt Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta őt a miniszterelnökségi épület teraszán. Erről a találkozóról Orbán Viktor is beszámolt Instagram-oldalán, ahol egy közös fotót osztott meg a következő szöveggel: „Találkozó egy igazi legendával. Evander Holyfield a házban. 😎🥊”.

Holyfield a szaúdi fővárosból, Rijadból érkezett Magyarországra, ahol Olekszandr Uszik és Tyson Fury közötti profi világbajnoki címmérkőzést nézte meg, amelyet Uszik nyert meg megosztott pontozással. A legendás bokszoló Instagram-oldalán búcsút intett a magyar fővárosnak, de bejegyzésének leírásából arra következtethetünk, hogy még visszatér Magyarországra. Közösségi felületén egy videót is közzétett, amelyen a Parlament épületénél árnyékbokszol.