Orbán Viktor bokszoló vendége bohóckodott az Országházban

Két nappal ezelőtt Evander Holyfield, a 80-as, 90-es évek híres cirkáló- és nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, Orbán Viktor vendégeként járt a Karmelitában. A sportoló feleségével érkezett, és a magyar miniszterelnök szívélyesen vezette körbe őket a rezidencián. Orbán korábban is alkalmazott hasonló módszert, amikor a 2018-as kampány során Chuck Norrist vitte városnézésre.

Holyfield a látogatásáról emléket is megosztott az Instagram-oldalán, amelyen az Országház főlépcsőjénél készült fotó látható, a Szent Korona közelében. A kép alapján úgy tűnik, hogy a vendég és a házigazda jól érezték magukat a magyar parlament épületében. A sportoló egy rövid videót is közzétett, amelyben az Országház főlépcsőházának tetején, a Szent Korona felé fordulva láthatóan jóízűen levegőbokszol.

A poszt kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy vajon a kormánypártok hogyan reagálnának, ha egy ellenzéki párt vendége hasonlóan viselkedne. Az események és a közösségi médiában megjelent tartalmak alapján azonban ezúttal a vendéglátók részéről nem érkezett negatív visszhang. A levegő és az egykori világbajnok közti ütközet eredményére sajnos nem derült fény.

Evander Holyfield a Vasas Jégcentrumban tartott bokszgála sztárvendégeként érkezett Budapestre, ahol bemutató edzést is tartott a BVSC újjáalakuló szakosztályának fiataljainak. Az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy George Foreman ütötte a legnagyobbat, és Mike Tysonra már nem haragszik amiatt, hogy kiharapott egy darabot az egyik fülcimpájából.

A magyar fővárostól hétvégén vett búcsút a sportoló, aki Instagram-oldalán osztotta meg, hogy mennyire kellemesen érezte magát Budapesten. A Parlamentben tett látogatásáról készült videóban az Országház lépcsőjén, a Szent Koronához vezető úton árnyékbokszolt.

Evander Holyfieldnek valószínűleg nem ez volt az utolsó látogatása Magyarországon. A Fókusznak mesélte el, hogy mennyire jól élményekben volt része, tisztelettudó, kedves embereket ismert meg, és a magyar fővárost csodálatosnak nevezte. A sikereit annak köszönheti, hogy mindig hitt az edzőjében, kora reggel futott, szorgalmasan edzett, és csak az előírt ételeket ette meg, valamint a rossz tulajdonságait megpróbálta kizárni.

A sportoló már nem érez késztetést, hogy visszatérjen a ringbe, és jelenleg az egyetlen olyan bokszoló a világon, aki négyszer is megszerezte a nehézsúlyú világbajnoki címet. Magyarországi tartózkodása alatt többek között magyar gyerekekkel edzett, meglátogatott egy sneakerboltot, várost nézett, valamint mérlegelt Kovács Koko Istvánnal, de Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott. A kormányfő a Karmelita kolostorban látta vendégül pénteken, ahol bevezette Holyfieldet a magyar nyelv rejtelmeibe, és a bokszoló egy személyes történetet is megosztott. Elmondta, hogy mindössze nyolc éves volt, amikor megismerkedett a sporttal, és azt mondták neki, olyan lehet, mint Muhammad Ali.