Mentőautó gurult be a futballpályára a rémisztő sérülés után

A Getafe–Mallorca mérkőzés 73. percében félbeszakadt a játék, amikor David Soria, a Getafe kapusa, egy ütközés következtében megsérült. Az orvosok azonnal a pályára siettek, és egy mentőautó is megérkezett, miközben a szurkolók a kapus nevét skandálták.

A spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában zajló mérkőzésen David Soria a büntetőterületen kívül ütközött össze Cyle Larinnal, a Mallorca támadójával. A kapus furcsa pózban maradt a földön, és az orvosok lepedővel takarták el, hogy a tévékamerák ne tudjanak róla felvételeket készíteni.

A mentőautó érkezése után a mérkőzés 11 percig szünetelt. Soria végül, a szurkolók biztatása mellett, saját lábán hagyta el a pályát, és Daniel Fuzato váltotta a kapuban.

A Getafe 2–1-re kikapott a mérkőzésen, és így a bajnokság 12. helyén zárta a szezont. A csapat angol támadója, Mason Greenwood, aki a szezon során 36 meccsen 10 gólt szerzett, valószínűleg távozik a klubtól.

Családi botrány a spanyol királyi házban

A spanyol királyi család ismét a figyelem középpontjába került, de ezúttal nem a sport világából érkező hírek miatt. Egy újságíró, Jaime Penafiel szerint VI. Fülöp király és Letícia királyné külön élnek, és csupán a nyilvánosság előtt tartják fenn a látszatot. A királyi pár jelenleg ünnepli a 20. házassági évfordulóját, de a háttérben állítólag komoly problémák húzódnak meg.

Penafiel hamarosan megjelenő könyvében, a "Letícia hallgatásai" című második kötetben arról ír, hogy a királyné egy házassági válság során elhagyta a család mallorcai nyári rezidenciáját, hogy találkozzon egy másik férfival. A könyv szerzője szerint a király tudomást szerzett felesége állítólagos hűtlenségéről, de inkább úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.

A királyi család egyetlen tagja sem reagált a vádakra, és vélhetően így marad ez a helyzet a könyv megjelenése után is. Spanyolország volt királya, János Károly, aki korábban korrupciós ügyekbe keveredett, jelenleg száműzetésben él Abu-dzabiban, de időről időre visszatér hazájába.