Börtönbüntetés a Mountain Dew-val táplált kislány haláláért

A 41 éves Tamara Bankst 13 és fél év börtönre ítélték, miután beismerte, hogy felelős négyéves lánya, Karmity Hoeb haláláért, akit cukros üdítővel táplált.

Tamara Bankst és a kislány édesapja is bűnösnek vallották magukat a tragikus eset kapcsán. A Daily Mail és a 24.hu szerint a kislányt Mountain Dew-val töltött cumisüveggel etették, ami cukorbetegséggel összefüggő szövődményekhez vezetett, és végül a gyermek halálát okozta a kórházban.

Az ügyész szerint a kislányt egész életében elhanyagolták, nem kapott megfelelő orvosi ellátást, és nem etették rendesen. Napokkal a halála előtt is súlyos állapotban volt, de a szülei nem hívtak segítséget, és nem vitték el sürgősségi osztályra. A kislány tünetei addig romlottak, amíg leállt a légzése, és az anyja csak ekkor telefonált a mentőknek. Az orvosoknak sikerült a gyereket átmenetileg újra éleszteni, de végül belehalt a diabéteszes ketoacidózisba, amely átterjedt az agyára.

Karmity Hoeb 2022 januárjában hunyt el a Cincinnati Children’s Hospital Medical Centerben. A vád szerint a halála megelőzhető lett volna, ha a szülők kezelik a lányuk cukorbetegségét.

A Daily Mail és a 24.hu kiemeli, hogy a Mountain Dew egyik legnépszerűbb, 12 unciás (körülbelül 3 és fél deciliteres) kiszerelése közel 50 gramm cukrot tartalmaz, és ez az üdítő az egyik legtöbbet forgalmazott az Egyesült Államokbeli Ohio-ban.