Azahriah stylistja és a fekete ruhatár titkai

Varga Anita, Azahriah stylistja a Magyar Zene Házában tartott előadás során betekintést engedett az előadó ruhatárába, és beszámolt a közönségnek a művész öltözködési szokásairól.

A Kit viselsz? És ki adta rád? Stylistok, avagy a láthatatlan varázslók című előadáson Cserpelyi Adrienn kulturális újságíró Kiss Márkot és Varga Anitát hívta meg beszélgetőtársul. Márk, a divattervező és stylist, a TV2 Next Top Model Hungary című műsorában látható, míg Anita a japán szakos bölcsészből lett stylist, aki többek között Azahriah-t, Desh-t, Dzsúdló-t, a Wellhello-t és T.Danny-t öltözteti. Az előadás 2024. május 22-én került megrendezésre a Magyar Zene Házában.

Varga Anita elárulta, hogy Azahriah, azaz Baukó Attila nem szereti, ha hozzáérnek, és általában nem kér stylist segítséget. Ennek ellenére a megvalósításhoz gyakran szükség van Anita segítségére. Az előadó ragaszkodik az autentikussághoz és önazonossághoz, ami korlátozza a stylist mozgásterét. Attila különösen a fekete színhez kötődik, szinte kizárólag fekete ruhákat hord, és Anita még sosem látott olyan fekete ruhatárat, mint az övé.

Az Emil Goodman által rendezett mariana.árok klip forgatásán azonban Azahriah hagyta, hogy a stylist kivigye őt a komfortzónájából, és színes, bizarr, futurisztikus szerelésben tűnjön fel. Varga Anita nemcsak Azahriah-t, hanem klipek és koncertek esetén az egész stáb öltöztetéséért is felelős, így a Puskás-koncertek szettjeinek összeállítása is az ő keze munkáját dicséri.