Azahriah koncertsorozatának második napja a rajongók ünnepe volt

Szombaton Azahriah koncertsorozata folytatódott a Puskás Arénában, ahol az aktív rajongók vették át a főszerepet, ami az előadót is karakánabbá és bőbeszédűbbé tette.

A május 25-ei koncertre a jegyeket 2023 októberében pillanatok alatt elkapkodták, kevesebb mint tizenkét óra alatt több mint negyvenezer jegy kelt el. Emiatt a szombatot sokan A nagy napnak nevezték, a később hozzáadott pénteki és vasárnapi ráadásokhoz képest. A koncert előtt fél órával a bejárathoz érve érezhető volt a rajongók izgatottsága, és a merchandise termékek iránti érdeklődés is megnőtt. A bejutás gördülékenyen zajlott, a személyzet segített a látogatóknak a helyük megtalálásában.

Az előadó, Azahriah, a koncerten egy rövid anekdotát is megosztott a közönséggel arról, hogy a L’Entourloop tagjaival Veszprémben ismerkedett meg. Az énekes a koncert során több monológot is tartott, amelyek során többek között a politikáról és a sajtóról is beszélt. Azahriah szerint csodálatos, hogy az országban van valami, ami felülkerekedik az ideológiákon.

A koncerten a közönség sokszínűsége is megmutatkozott, a harmincas éveikben járó divatos fiataloktól kezdve a 70 éves Azahriah-pólós néniken át a 4 éves gyerekekig minden korosztály képviseltette magát. Az énekes előadása során néha kihagyott egy-egy sort és voltak hamis részek, de a Szosziazira pontosan lépett be, és kevés hibát ejtett. Azahriah többször is hergelte és énekeltette a tömeget, amelynek köszönhetően a koncert dinamikus és lendületes volt.

A koncerten a közönség közös bevonódását jelzi, hogy a lelátón is sokan felálltak, és együtt énekeltek és tapsoltak. Az újdonságnak számító lézershow némi zavart okozott, de a Mind1 című dalnál a stadion majdnem egésze felállt, és acapellában énekelte a refrént, ami az előadó korábbi népegyesítési szándékát valósította meg. Azahriah és a rajongók közötti kölcsönös elismerés a koncert egyik legemelkedettebb pillanatát jelentette.

A koncertsorozat vasárnapi zárónapján Azahriah harmadszor is megtöltötte a Puskás Arénát, ami miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is közleményt adott ki, javasolva, hogy a koncertre igyekvők autó helyett a tömegközlekedési eszközöket válasszák. A koncert után a Keleti pályaudvar aluljárójában spontán afterparti is kerekedett, ahol utcazenészek a Rét című dalt játszották, és a rajongók kulturáltan énekeltek és buliztak együtt, ami tovább erősítette a közösség összetartó erejét. Egy TikTokra feltöltött videó is dokumentálja ezt a különleges eseményt, amelyen jól látható, milyen összetartóak Azahriah-rajongók.

A háromnapos koncertsorozat második estéjén a L'Entourloop DJ-páros melegítette fel a hangulatot Mucci Mata rapelése mellett, ahol a karibi és afrikai ritmusokat ötvöző francia formációval Azahriah közös számot is készített, a Don't Turn the Bass Down-t, amely társadalomkritikai üzenetet is hordoz. A koncert látványvilágban és monumentalitásban is kiemelkedő volt, a LED-falakon vetített grafikák, tűzcsóvák, lézerfények és hangrobbanások mind hozzájárultak az est élvezeti értékéhez. A Mariana árok című szám alatt egy hatalmas búvár alakja mozit nyújtott, és a színpadon táncoló balerina, rúdon vonagló rúdtáncos, valamint a vonósok is színesítették a repertoárt.

A hangosítás néha elnyomta Azahriah hangját, ami nehezítette a szövegek követését, de a zenei stílusára jellemző hadaró szövegmondás is szerepet játszott ebben. Az est fénypontja Azahriah és régi jó társa, DESH közös szereplése volt, amikor a páros régi jól bevált számaira már az ülőhelyeken is állva tombolt a közönség. Az egész este folyamán a pörgősebb, bulizósabb hangulat dominált, ami annyira magával ragadta a szerzőt, hogy legszívesebben egy Azahriah-dalokra épülő afterpartin folytatta volna az éjszakát.

Lobenwein Norbert, a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound fesztiválok egyik fő szervezője, párhuzamba állította az Azahriah-koncertek és a fociválogatott sikerei utáni köhangulatot. Úgy érzi, most is közös magyar ügy született. A fél ország fél éve próbálja megfejteni az Azahriah-jelenséget, és Lobenwein szerint a Puskás Arénában mindenki átérezte azt a különleges érzést, amelyet a válogatott sikerei is kiváltottak. Azahriah és DESH közös sikerét kiemelve, Lobenwein gratulált mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a történelmi eseményhez.