Az iOS 18 újításai: Egyedi emojik és testreszabható felület

Az Apple tervei szerint az iOS 18 mesterséges intelligencia segítségével generált egyedi emojikat és a felhasználói interfész széleskörű testreszabhatóságát hozhatja el. Ezeket az újításokat a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint a nyári fejlesztői konferencián, a WWDC-n mutathatják be.

Az új emoji funkció automatikusan hozna létre egyedi karaktereket a felhasználók által megadott szövegek alapján, ezzel gazdagítva az emoji-k jelenlegi választékát. Ez a lépés új dimenziót nyithat az emoji-használatban és a digitális kommunikációban.

Az Apple további tervei között szerepel, hogy az iPhone-tulajdonosok személyre szabhatják alkalmazásaik ikonjainak színét, és újrarendezhetik kezdőképernyőjüket a hagyományos rácsos elrendezésen túl is. Ez a változás jelentős újításnak számítana az Apple részéről, és várhatóan nagy népszerűségre tehet szert azok körében, akik egyedibb megjelenést szeretnének kezdőképernyőjükön.

A mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztések már a június 10-én kezdődő fejlesztői konferencia előtt is szárnyra kaptak. Gurman információi alapján az Apple a technológia gyakorlatias alkalmazásaira helyezheti a hangsúlyt, például egy lehetséges OpenAI-val való partnerség révén, amely AI-támogatást nyújthatna a Safari kereséshez, Sirihez, fotóretusáláshoz és hangfelvételek átírásához. Emellett intelligens összefoglalókat is bevezethetnek, amelyek értesítésekhez, weboldalakhoz és egyéb témákhoz kapcsolódóan nyújthatnak segítséget.