MBH Bank gyermeknapi rendezvénye hátrányos helyzetű fiataloknak

Az MBH Bank 160 hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermeket fogadott a gyermeknap alkalmából, ahol a Hungarian Art & Business (HAB) legújabb kiállítását tekinthették meg. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által 32. alkalommal megrendezett gyermeknapi eseménysorozat részeként valósult meg a program.

Az MBH Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már több mint huszonöt éve támogatja a hátrányos helyzetben lévő gyermekek tanulmányait, és rendszeresen részt vesz a szervezet kezdeményezéseiben. A Városligeti Gyermeknapot május 25-e és 26-a között rendezték meg, ahol a szervezet 500 nehéz sorsú gyermeket hívott meg.

A bank által szervezett vendéglátás során a gyerekek a „A Bolygó meghódítása” című tárlatot láthatták, amely Victor Vasarely és Fajó János munkáját mutatja be. Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a bank számára fontos a fiatalok támogatása és a hagyományos Városligeti Gyermeknap sikeréhez való hozzájárulás.

Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyet kap az oktatás és a pénzügyi ismeretek terjesztése. Ebben az évben a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvánnyal közösen indítottak programot, és a Nagy Diák Banktudós Tesztet 13 ezer egyetemista töltötte ki.

A bankcsoport felmérése szerint a fiatalok 15 évesen nyitják meg első bankszámlájukat, és 16-17 éves korukban már rendszeresen spórolnak, leggyakrabban elektronikai cikkekre gyűjtenek. Az MBH Bank célja, hogy fejlesszen olyan pénzügyi és digitális szolgáltatásokat, amelyekkel elérheti a fiatalokat, és bővíti a digitalizációs és tudatos pénzügyi ismereteket.