Csak néhány megabájt, de évekre elegendő titkot rejt

Az After rendszeresen jelentkező gamingajánlója nem mindig aktualitásokat mutat be, hanem a Telex szerkesztőségének válogatott kedvenceit.

Az új játékok megjelenésekor gyakran nem a végleges terméket kapjuk, hanem későbbi frissítésekkel vagy DLC-kkel egészül ki a játék. Ezzel szemben Billy Basso szólóprojektje, az Animal Well, olyan gazdag tartalommal rendelkezik, hogy valószínűleg nem lesz szükség folytatásra sem.

A játék főszereplője egy virágból kikelt kis gömblény, aki egy titokzatos földalatti üregben kezdi meg kalandját. A célunk, hogy összegyűjtsük a barlangrendszer négy sarkában lévő lángokat, miközben logikai és ügyességi feladatokat oldunk meg. Az Animal Well egy nyílt világú játék, ahol a játékos dönti el, merre és milyen tempóban halad tovább.

Az Animal Well legnagyobb élménye a világ felfedezése és megfejtése, amelynek atmoszférája a játék egyik legerősebb része. A felszín alatti, részletgazdag környezet egyszerre kísérteties és éteri, halott és élettel teli. A változatos pályarészek hangulatában jól illeszkednek egymáshoz, és különböző állatokkal népesítették be, amelyek néha ellenségesen, máskor segítőkészen állnak a játékos elé.

A grafika a retró pixelgrafikát modern fény- és füsteffektekkel ötvözi, ami frissítő hatást kelt. A hangdizájn is kiemelkedő, a zenét ritkán használó játék a környezeti hangokkal és állatok torzított zajával hoz létre hatást.

A játékban található tárgyak, mint például a buborékfújó, frizbi vagy lépcsőjáró rugó, segítenek a feladványok megoldásában, de funkciójukat a játékosnak kell kitalálnia. A játék szinte sosem kommunikál szövegesen, így a tárgyak különböző funkcióira magunknak kell rájönnünk.

A 40 megabájtos helyigény ellenére a játék fő történetszálának végigjátszása legalább 6 órát vesz igénybe, és az alkotó szerint a rejtvényekkel és kódokkal teli világ felfedezése évekig is eltarthat.

Az Animal Well PC-n, Playstation 5-ön és Nintendo Switch-en érhető el.