ATRX szindrómával élő család története

A világon csupán 600 ember szenved ATRX szindrómában, és e ritka genetikai rendellenesség két esete is egy szolnoki családban fordul elő. Judit, az édesanya és két fia életét bemutató fotókiállítás nyílt, amely kapcsán Judittal beszélgettünk a család megpróbáltatásairól és arról, mi hozza meg számára a boldogságot.

Az ATRX szindróma rendkívül ritka genetikai betegség, amely világszerte mindössze 600 embert érint. Juditnak, aki Szolnokon él, két fia is ezzel a kihívással néz szembe nap mint nap. Az orvosok szerint szinte nulla volt az esélye annak, hogy még egy gyermek is ugyanazzal a genetikai problémával szülessen, de sajnos tévedtek. A család történetét és mindennapjait bemutató fotókiállítás adott alkalmat arra, hogy a nyilvánosság betekintést nyerjen ebbe a különleges élethelyzetbe.

A kiállítás apropóján Judittal folytatott beszélgetés során kiderült, hogy bár a család számos megpróbáltatáson ment keresztül, vannak dolgok, amelyek boldoggá teszik az édesanyát. Judit számára a hétköznapi emberek támogatása és megértése is jelentős segítséget jelenthetne e nehéz időszakokban.