72 nap alatt a Kékkörön

A 29 éves Till Anilla átlagemberként kezdte meg az ország leghosszabb túraútvonalának meghódítását, és 72 nap alatt, pihenő nélkül teljesítette a 2550 kilométert. Egy dokumentumfilm is készült az útjáról, amely a túrázó belső világát mutatja be.

Till Anilla, a Corvinus Egyetem Kommunikációtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, 2023-ban döntött úgy, hogy végigjárja az országos kék túrajelzés teljes szakaszát. A 2550 című dokumentumfilm a túrázó lelki és fizikai megpróbáltatásait tárja a nézők elé, amelyek során Anilla többször is könnyekig hatódott a fáradtságtól. A film nem a klasszikus túrafilmek sorát gyarapítja, hanem a túrázó belső folyamataira koncentrál.

Anilla gyermekként mindig is élenjáró szeretett volna lenni, és ezt a hozzáállást vitte magával a túrázás során is. A kihívásokkal teli út során rájött, hogy nem mindig kell mindent terv szerint csinálni, és hogy a környezetére is több figyelmet tud fordítani.

A túra során Anilla az ország keleti részein is járt, ahol számos kedves emberrel találkozott, akik segítették őt a kalandja során. A helyiek vendégszeretete és a természet szépségei megerősítették abban, hogy Magyarországon minden adott a boldog élethez.

A természetben való alvás kezdetben idegen volt számára, de később a sátorverés rutinná vált. Anilla a természet és az emberek iránti hozzáállását is próbálja alkalmazni a mindennapokban.

A dokumentumfilm, melyet Mándi Ferenc rendezett, május 24-től lesz megtekinthető az ország nagyvárosaiban, és nemzetközi fesztiválkörútra is indul.