Vitézy Dávid és Karácsony Gergely közötti nézeteltérés

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje helyretette Karácsony Gergely főpolgármester állításait, és kiemelte a budapesti utak tarthatatlan állapotát.

Vitézy Dávid közösségi oldalán reagált Karácsony Gergely állítására, amely szerint ő a hajléktalanságot politikai szitokszóként használja. Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony két dolgot is félremagyarázott: nem szeretne a jelenlegi főpolgármester helyettese lenni, hanem az utódja, és hangsúlyozta, hogy nem hajléktalanellenes, hanem utasbarát politikát képvisel.

Vitézy Dávid szerint a hajléktalanszálló nem szitokszó, és bírálta Karácsony Gergelyt, amiért szerinte üres moralizálással próbálja kiforgatni ezt a tényt. A politikus úgy véli, hogy a szociális ellátórendszer hiányosságait kell orvosolni, nem pedig a tömegközlekedésre terhelni a problémát. A június 9-i önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy Budapestnek cselekvő és az utasok érdekeit szem előtt tartó főpolgármestere lesz-e.

A főpolgármester-jelölt egy sajtótájékoztatón Kőbányán beszélt arról, hogy a fővárosi utak állapota tarthatatlan, és évente tízszer annyi útfelújításra van szükség, mint amennyit a jelenlegi városvezetés végez.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint már a kormányellenes szavazók sem bíznak Karácsony Gergelyben, hiszen a forgalmi dugókból és hajléktalanokból is elegük lett az embereknek. Úgy látja, hogy a főpolgármester pofátlanul a budapestiek képébe hazudik, teljesen hülyének nézve őket. Szentkirályi Alexandra egy rendezett, élhető, zöld Budapestet ígér, amely méltóan lehet a magyarok nemzeti fővárosa.

A közelgő önkormányzati választáson a főpolgármesteri címért folyó küzdelem az egyik legkeményebb csata lesz. Az Index olvasóinak a jelöltek elmondták, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, és milyen tervekkel készülnek a választásokra.