Vitézy Dávid kijelentette: nem támogatta az orosz metrókocsik felújítását

Vitézy Dávid, a főpolgármester-jelölt, az InfoRádiónak adott interjúban kifejtette, hogy nem támogatta az elöregedett orosz metrószerelvények felújítását, és szeretne tiszta vizet önteni a pohárba az ügy kapcsán.

Az interjú során Vitézy Dávid, aki korábban a BKK vezérigazgatója volt, hangsúlyozta, hogy a felújításra vonatkozó szerződést nem ő, hanem a jelenleg is hivatalban lévő BKV vezérigazgató írta alá, aki ráadásul nemrégiben fizetésemelést is kapott.

Vitézy elmondta, hogy amikor felhívta a figyelmet a metrókocsik ügyére, Tarlós István volt és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester is támadásba lendültek ellene, és mindketten az orosz metróprojektet védték. A jelölt cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint ő is támogatta volna a metrófelújítást, hangsúlyozva, hogy a BKK vezérigazgatójaként mindig az új metrókocsik beszerzését és a nyílt közbeszerzést, valamint a klimatizálást támogatta.

Vitézy szerint az ügyben figyelemelterelés folyik, és inkább arra kellene összpontosítani, hogy miért nincs még mindig klíma a 3-as metróban, és miért maradt el a teljes körű kivizsgálás. Végül hozzátette, hogy célja az orosz metróbeszerzés körülményeinek teljes körű tisztázása és a kocsik klimatizálásának pótlása.