Se sorban állás, se pakolás – ilyen gyorsan még nem vásároltál be!

Az ország összes Tesco hipermarketében elérhetővé vált az ingyenes Scan&Shop szolgáltatás, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy sorban állás és ki-bepakolás nélkül, közvetlenül a saját táskájukba helyezzék a kiválasztott árukat, majd az önkiszolgáló kasszánál történő fizetés után azonnal távozhassanak.

A Scan&Shop szolgáltatás használatával jelentős időt takaríthatunk meg a bevásárlás során, akár 10-20 percet is, az áruház telítettségétől függően. A 2016-ban bevezetett szolgáltatás népszerűsége töretlen, a 2024. február végéig tartó 12 hónapban közel másfél millió tranzakció történt, naponta átlagosan több mint 4000 vásárló használta ezt a fizetési módot, különösen nagybevásárlások alkalmával.

A szolgáltatás igénybevételéhez Tesco Clubcard szükséges, amelyre jelenleg dupla pontokat lehet gyűjteni, minden 100 forint után 2 pontot kapnak a vásárlók június 5-ig. A Scan&Shop használata egyszerű: a bejáratnál vehetünk egy szkennert vagy a mobiltelefonunkra letöltött alkalmazást használhatjuk. Először a Clubcardunkat olvassuk be, majd a bevásárlás során a termékek vonalkódjait, és ha meggondoljuk magunkat, könnyedén eltávolíthatjuk a termékeket a listáról.

A bevásárlás befejeztével az önkiszolgáló kasszához megyünk, ahol egy kóddal áttöltjük a bevásárlólistánkat a pénztárgépbe, fizetünk, és már mehetünk is, anélkül, hogy ki-be pakolnánk a szatyrokból.

Plusz előnyök

A gyorsaság és egyszerűség mellett további előnyök is származnak a Scan&Shop használatából:

  • Folyamatosan nyomon követhetjük a költéseinket és a Clubcard által nyújtott megtakarítást, így nem érhet meglepetés a fizetéskor.
  • Az önkiszolgáló pénztáraknál nem kell sietni a szkenneléssel és a termékek ide-oda pakolásával.

GYIK

A gyakorlati kérdésekkel kapcsolatban a következőket érdemes tudni:

  • Több darab vásárlása esetén csak egy terméket kell beszkennelni, majd a mennyiséget megadni.
  • Akciós ajánlatoknál minden terméket be kell szkennelni a kedvezmény érvényesítéséhez.
  • Pékáru és darabáras zöldség-gyümölcs esetén a polccímkén lévő vonalkódot kell használni.
  • Áruvédelemmel ellátott termékeknél is a vonalkódot kell olvasni, és a fizetés után a munkatársak eltávolítják az áruvédelmi eszközt.

A Tesco Clubcard tulajdonosoknak érdemes kipróbálniuk a szolgáltatást a következő nagybevásárlás alkalmával, hogy kihasználhassák a dupla pontokat.