Vasárnapi időjárás: záporok és zivatarok várhatók

A HungaroMet zrt. előrejelzése szerint vasárnap meleg, napos, nyárias időre számíthatunk, de több helyen előfordulhatnak záporok és zivatarok.

Vasárnapra virradó éjszaka a felhőzet csökken, és főként fátyolfelhők lesznek az égen. A Nyugat-Dunántúlon azonban több felhőre és záporokra, esetleg zivatarokra kell számítani. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, az éjszakai hőmérsékletek pedig 10 és 15 fok között alakulnak, de a hidegre hajlamos helyeken ennél is hűvösebb, míg a városközpontokban és tópartokon melegebb is lehet.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. A Tiszától nyugatra erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és itt, valamint az északi, északkeleti területeken elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A keleties szél mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében lehetnek viharos lökések. A nappali hőmérsékletek nagyrészt 23 és 29 fok között alakulnak.

Hétfőn napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, és egy-egy zápor is előfordulhat. Hajnalban helyenként köd is képződhet. A légmozgás továbbra is mérsékelt marad, a hőmérsékletek pedig a minimum 10-16, a maximum 24-30 fok között várhatók.