Hamis OTP-s üzenetekkel támadják a felhasználókat

Az OTP Bank ügyfeleinek személyes adatait próbálják megszerezni a csalók egy új típusú adathalász kampány keretében, melyben hamis hitelesítési eljárások bevezetésére hivatkoznak.

Az internetes csalók most egy új módszerrel próbálkoznak, amelyben az OTP Bank ügyfeleit hamis üzenetekkel veszik célba. A támadás során a felhasználókat arra ösztönzik, hogy erősítsék meg online banki adataikat, amihez egy hamis weboldal linkjét adják meg. A Femina a PC Fórum cikke alapján számolt be az esetről.

A csalók által küldött e-mailben azt állítják, hogy 2024. május 20-tól új online banki hitelesítési eljárásokat vezetnek be, és a már regisztrált felhasználóknak csupán meg kell erősíteniük adataikat.

Azonban a linkre kattintva a felhasználók egy adathalász weboldalra kerülnek, amely semmilyen módon nem köthető az OTP Bankhoz, és ahol a személyes és bejelentkezési adatok ellopására szolgáló űrlap található. Fontos hangsúlyozni, hogy ezen az oldalon semmilyen adatot nem szabad megadni.

A jelentések szerint a csalók véletlenszerűen válogatott e-mail címekre küldik ki ezeket a hamis üzeneteket, így bárki lehet potenciális áldozat.