Új Gemini gomb érkezhet az androidos Gmail alkalmazásba

A Google már egy ideje kínál egy Gemini gombot a Gmail webes felületén a Workspace felhasználók számára, amely mesterséges intelligencia által vezérelt funkciókat tesz elérhetővé az e-mailek összefoglalásához és egyéb feladatokhoz. Úgy tűnik, hogy ez a gomb hamarosan az Androidos Gmail alkalmazásba is megérkezhet.

Az APK elemzések segítségével előre jelezhetők azok a funkciók, amelyek a jövőben érkezhetnek az alkalmazásokba, bár nem garantált, hogy ezek a funkciók valóban elérhetővé válnak a nyilvános kiadásban. Az Android Authority és az AssembleDebug együttműködésével találtak utalásokat egy új Gemini gombra a Gmail Android alkalmazás legújabb verziójában (2024.05.19.635289964 verzió), amelynek működését egy videó is bemutatja.

Jelenleg a Gmail Android alkalmazás egy „összefoglalni ezt az e-mailt” gombot kínál az e-mail tárgya alatt, de ez csak egyetlen funkciót lát el. Az új csillag ikon formájában megjelenő gomb azonban többféle lekérdezést is lehetővé tesz, beleértve az e-mailek összefoglalását és válaszjavaslatok bekérését, valamint a válaszok hangnemének megváltoztatását és egyéb nem e-mailes feladatokat is.

Az elemzések során kiderült, hogy a Gemini gomb korlátozott mértékben képes hozzáférni a korábbi e-mailek tartalmához, például részleteket közölt egy előző vonatozásról. Azonban nem teszi lehetővé az olvasatlan e-mailek csevegőablakon belüli megtekintését, ami arra utal, hogy a webes verzióban elérhető mélyebb Gmail-integráció egyelőre nem áll rendelkezésre az alkalmazásban.

A személyes Gmail felhasználók számára azonban nem biztos, hogy megérkezik ez a funkció, mivel a webes Gmail jelenleg is kínálja a Gemini gombot, de kizárólag a Workspace előfizetők számára.