Grayson Murray tragikus halála

Harmincéves korában elhunyt Grayson Murray, a profi golfozó. Az amerikai sportoló a Charles Schwab Cup Challenge nevű versenyen indult el, de egy meg nem nevezett betegségre hivatkozva visszalépett, ez pénteken történt. Másnapra virradóan érkezett a hír, hogy Murray meghalt.

A PGA-t vezető Jay Monahan mély megrendülését fejezte ki a történtek kapcsán. "Nem találom a szavakat. A PGA versenysorozat egy nagy család, és amikor elveszíted egy családtagodat, már sosem leszel ugyanaz. Gyászoljuk Graysont és együtt érzünk a szeretteivel" – mondta Monahan.

Murray pályafutása során 2017-ben érte el első nagy sikerét a PGA Touron, de ezután nehéz időszak következett számára, alkoholproblémákkal és depresszióval küzdött. A 2024-es év azonban reménykeltően indult számára, hiszen januárban megnyerte második PGA-győzelmét a Sony Openen, és a díjátadón elmondta, hogy nyolc hónapja józan, megházasodott és áttért a keresztény hitre.

A sportoló halálának okai még ismeretlenek, de a nemzetközi sajtó a korábbi nyilatkozatai alapján úgy véli, az eset a sportolótársaknál lelkiismeret-furdalást okozhatott. Murray ugyanis számtalan problémával küzdött, és korábban nyíltan beszélt alkoholfüggőségéről és a PGA Tourral kapcsolatos negatív érzéseiről. "Miért voltam részeg? Mert egy kibaszott alkoholista vagyok, aki utál mindent, ami a PGA Tourral kapcsolatos. Ez az én menekülési utam. Soha, senki sem segített" – nyilatkozta korábban.

Murray súlyos alkoholproblémái mellett szorongással és depresszióval is küzdött, és voltak napok, amikor nem akart felkelni az ágyból, úgy érezte, kudarcot vallott és elpazarolta a tehetségét. Egy hónap rehabilitáción is részt vett, amelynek eredményeként úgy tűnt, sikerült visszatérnie a helyes útra.

A golfozó 2022 végén egy súlyos motorbalesetet is átvészelte, amelyet csodával határos módon 50 öltéssel megúszott, és amelyről azt mondta: „Ha nem lett volna sisakom, valószínűleg meghaltam volna”. Murray pénteken egy texasi viadaltól visszalépett, másnap pedig már a halálhíréről számoltak be a lapok.