Halálra éheztették hároméves kisfiukat

Ebbs faluban egy hároméves kisfiú éhen halt, szülei előzetes letartóztatásban vannak gyilkosság gyanúja miatt.

A bajor-osztrák határon található Ebbs nevű faluban történt tragédia kapcsán a 25 és 26 éves szülők ellen gyilkosság gyanúja miatt indult eljárás. A hatóságok szerint a kisfiú heteken át nem kapott elegendő táplálékot és folyadékot, ami alultápláltság miatt vezetett halálához.

A gyermek testvérei közül senki sem mutatott hasonló tüneteket, így őket a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat vette gondozásba. A családfő, aki hivatásos sofőrként dolgozik, nem tett vallomást, de felesége szerint a gyermek az elmúlt hetekben beteg volt és nem volt étvágya. Az ügyészség azonban úgy nyilatkozott, hogy a szülők nem kerestek orvosi segítséget, annak ellenére, hogy a gyermek állapota egyértelműen romlott.

A tragédia részletei még zavarosak, de az ügyészség információi szerint a kisfiú vasárnap halt meg, és már egy ideje holtan feküdhetett a kiságyában, amikor az apa hétfőn értesítette a rendőrséget. A szülők előzetes letartóztatását a gyilkosság elkövetésének alapos gyanúja miatt rendelték el.

A gyermek halálának pontos okát további vizsgálatok fogják tisztázni, de jelenleg nincs információ más lehetséges orvosi okokról. Az is kiderült, hogy a szülők a kisfiú halálát megelőző pénteken egy gyorsétteremben ünnepelték nagyobbik lányuk születésnapját, és ezt követően egy lovagi fesztiválra is ellátogattak, de mindeközben a hároméves fiukat otthon hagyták.