Szentendre: Ahol a metál zenél az út

Mint egy kreatív válasz a rossz útviszonyokra, Szentendre lakói zenélő úttá nyilvánítottak egy helyi útszakaszt, ahol állítólag a Metallica "Master of Puppets" című száma hallható, ha valaki arra autózik.

Az út állapota olyan, mintha egy flickenekkel teli terítő lenne, tele kátyúkkal és egyenetlenségekkel. A Budapest agglomerációjában található útszakasz mellett egy tábla figyelmezteti az arra járókat: "ZENÉLŐ ÚT, METALLICA: MASTER OF PUPPETS". A helyi közösség tagjai a Szentendre Blogol Facebook csoportban osztották meg a hírt, humoros megjegyzések kíséretében, amelyek a magyar népi humor hagyományait idézik.

Magyarországon hivatalosan két zenélő út létezik, az egyik a 67-es úton, ahol a Republic "A 67-es út" című dala csendül fel, a másik pedig a 37-es úton, ahol az "Érik a szőlő" magyar népdal hallható, amennyiben a járművek körülbelül 80 km/óra sebességgel haladnak.

Szentendre azonban nem hivatalosan, de csatlakozott a zenélő utak sorához, egy olyan útszakasszal, ahol nyilvánvalóan életveszélyes lenne 80 km/óra sebességgel haladni. A helyiek reakciói a Facebook poszt alatt humoros megjegyzések formájában jelentek meg, például: "Nevetünk, de sajnos tényleg!!!!!", "Utca veseköveseknek!", "Az brutál metál.", "Napalm Death illene ide...", "A 11-en az AC/DC Highway to hell megy...".

A poszt szerint a Dunakanyar főútján, a 11-es úton is lehetne hasonló "zenélő út", és a szentendrei felfogás szerint bárhol lehet zenélő utat találni az országban, csak figyelni kell az útegyenetlenségek által keltett hangokra. Az Economx Facebook profilján a felhasználókat arra buzdítják, hogy osszák meg, ha találnak hasonló zenélő utakat, és írják le, milyen "zenét" hallanak az úthibák miatt.