„Azért született, hogy megmentse a bátyja életét” – A kishúga lett a donorja a leukémiás Csabinak

Minden szülő rémálma vált valóra, amikor 2017-ben egy székesfehérvári család megtudta, hogy négyéves gyermekük, Csabi leukémiával küszködik. Kilenc hónap kemoterápia és másfél év gyógyszeres kezelés után a család a gyógyulást remélte, de tavaly novemberben újra meg kellett küzdeniük a betegséggel.

November végén újra elkezdődött Csabi kemoterápiás kezelése, és idén januárban döntöttek a csontvelő-transzplantáció mellett. A kisfiú hatéves húga, Szelina lett a megmentője, aki éppen akkor született, amikor Csabi először betegedett meg.

Szelina egy liter őssejtet adományozott bátyjának, és a család örökké hálás lesz neki ezért. A kislány bátran és felkészülten várta a műtétet, nem zavartatta magát a kórházi vizsgálatokkal és a beavatkozással.

Április 30-án Csabi megkapta az új sejtjeit, és jelenleg a megtapadásukat várják a steril körülmények között. A sugárkezelés következtében a gyomra leégett, és 11 napig nem tudott beszélni, de a sejtek érkezésével gyorsul a felépülése. Az édesanya, Adrienn bízik fia gyógyulásában és abban, hogy példaértékű emberré neveli majd.

A családot korábban egy másik tragédia is érte, amikor az alig másfél éves kisfiuk, aki egy bőrrel fedett cisztával, dongalábbal és rekeszizom-bénulással született, tüdőgyulladás következtében elhunyt 2015-ben.

Adrienn jelenleg munka nélkül van, és a nap 24 órájában a kisfia mellett van, így segítséget kér. Aki támogatni szeretné őket, az a Remény Alapítvány számlaszámára utalhat: 11993001-02325172-10000001, közlemény: Ramiró 725.