Újítások a Shazam zenefelismerő alkalmazásban

Az iPhone és iPad felhasználók számára hamarosan még egyszerűbb lesz a zenefelismerés a Shazam alkalmazással, köszönhetően a legújabb frissítéseknek.

A Shazam alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány másodperc alatt megtudják egy ismeretlen dal címét és előadóját. Az ingyenes alkalmazás egy gombnyomással felismeri a dallamot, és összehasonlítja azt az adatbázisával, így a felhasználók gyorsan hozzáférhetnek a dalhoz a kedvenc zenei streaming platformjukon.

Az Apple tulajdonában lévő Shazam, amely 2018 óta része a vállalatnak, mostantól képes a dalokat felismerni akkor is, ha az alkalmazás csak a háttérben fut, így nem szükséges aktívan használni a felismeréshez. Ez különösen hasznos lehet, amikor egy érdekes dal csak rövid ideig hallható, és így a felhasználók időt takaríthatnak meg.

A legújabb frissítés révén az alkalmazás a felismert dalokat a lezárási képernyőn megjelenő értesítéseken keresztül is megjeleníti. Az iPhone 14 Pro és iPhone 15 sorozatú készülékeken a Shazam a Dynamic Island funkciót is kihasználja az azonosított dalok megjelenítésére. A Computer Bild és az AppleInsider portáljai szerint ez a funkció a Shazam 17.11-es verziójával válik elérhetővé azokon az eszközökön, amelyek iOS 15, iPadOS 15 vagy újabb operációs rendszert futtatnak.