Révész Sándor: Az otthontól a családi melegig

Révész Sándor, a Generál és a Piramis együttesek legendás énekese már fiatalon komoly életpróbákkal nézett szembe. Középiskolai problémái után édesanyja dolgozni küldte, majd miután a munkát is elhagyta, otthonról is elzavarta. Ebben a nehéz időszakban Póka Egon és családja nyújtott neki segítő kezet, akik két éven át adtak neki otthont.

Révész Sándor életének egyik meghatározó eseménye volt, amikor gimnáziumi kirúgása után édesanyja arra kérte, hogy álljon munkába. A Belkereskedelmi Minisztérium Dorottya utcai irodájában lyukkártyás adatrögzítőként kezdett dolgozni, de a monoton munkát csupán két hétig bírta. A munkakerülését egy telefonos trükkel próbálta leplezni, de anyja hamar leleplezte őt.

A családi konfliktus odáig fajult, hogy anyja egy próba után nem engedte haza. Ekkor Póka Egon, zenésztársa és barátja mellett állt, és családja befogadta Révészt. Egon édesanyja, Vera néni, azonnal otthonukba invitálta őket, és Révész hamarosan hivatalosan is a család részévé vált.

Révész új otthonra talált Egon szüleinél, akik nemcsak befogadták, de családtagként is kezelték. Póka Pali bácsi, Egon édesapja, a helyi főállatorvos és szenvedélyes vadász volt, aki Révészt is magával vitte a vadászatokra. A közös programok és a családi meleg mellett Révész Sándor két évig nem találkozott édesanyjával, de tudta, hogy Egon édesanyja tartja vele a kapcsolatot.

(Következik: Pénzügyi konfliktusuk volt Som Lajossal).